onsdag 6 februari 2008

Youtube-godis

Det spöregnar ute och inte inbjuder till att gå hemifrån tidigare för att hinna ta en promenad innan jobbet tänkte jag passa på att dela med mig av de fyra bästa youtube-klippen med Sissel just nu.

1. Northern Lights - Duett med Sissel och Jose Carreras
http://www.youtube.com/watch?v=7u_ZFOTgONU

En helt magisk låt som ger mig rysningar över hela kroppen varje gång jag hör den - MÅSTE kollas in! Låten heter Quando Sento Che Mi Ami och blev inspelad i Röros kyrka under en tv-special för amerikanska PBS.

2. Titanic Overture
http://www.youtube.com/watch?v=tis7uLQD4Yc
Nej, jag gillar inte heller Titanic men den här videon, som är från konsertdvd:n All Good Things (med region 1-kodning, suck!) är verkligen bra. I låten är vackra psalmen Eg Veit I Himmerick Ei Borg invävd för att sedan avslutas med Titanic overturen igen... snyggt,bra, strålande!

3. Adagio
http://www.youtube.com/watch?v=tTQFgm4jek8
En av mina absoluta favoritlåtar med Sissel just nu . om du inte får den minsta lilla tår i ögat har du inte ens ett hjärta av sten; du har antagligen inget hjärta alls...

4. Griegs "Våren"
http://www.youtube.com/watch?v=q8Cq3xFvbE8
"Våren" är en utav de klassiska stycken som jag gillar allra bäst just nu och att höra Sissel sjunga den kan ju inte annat än bli otroligt bra, eller hur?

Inga kommentarer: